Scripture Blog

Articole pentru cei cu timp liber!

Antrenamente si suplimente nutritive

Exista numeroase zvonuri legate de antrenamentul fizic si suplimentele nutritive. Important este sa ne informam si sa facem distinctia intre adevaruri si mituri pentru a putea face cea mai buna alegere privind o viata activa si sanatoasa. In continuare Va prezentam cateva dintre aceste mituri legate de antrenamente si suplimente nutritive.

1. Daca nu transpirati, inseamna ca nu depuneti destul efort.
Transpiratia este modul prin care corpul se racoreste. In timpul unui antrenament, temperatura corpului este influentata de mai multi factori, incluzand temperatura incaperii, tipul de exercitii, tinuta, intensitatea exercitiilor etc. Aceasta intensitate nu este un indicator al nivelului de transpiratie. O persoana care merge la sala regulat poate transpira mai mult decat o persoana care are o viata mai sedentara, doarece corpul acesteia poate sa-si regleze temperatura mult mai eficient.

2. Mai mult antrenament inseamna mai bine.
Durata de antrenament este diferita de la o persoana la alta in functie de scopul pe care dorim sa-l atingem. Exista un anumit nivel de antrenament pentru a obtine rezultatele dorite.
Dupa atingerea acelui nivel, antrenamentul aditional poate avea efect daunator, nepermitand corpului sa se recupereze si sa se adapteze efortului fizic indus de antrenament.

3. Dupa incetarea antrenamentelor muschii se vor transforma in grasime.
Acest lucru este imposibil. Muschiul si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesut iar unul nu se poate converti in celalalt. Dupa incetarea antrenamentelor muschii se vor micsora dar nu vor disparea. Caloriile consumate si care nu sunt arse se depoziteaza sub forma de grasime.

4. Daca ce mananc e fara grasimi, pot manca atat cat vreau.
Din pacate, fara grasimi nu inseamna si fara calorii. Termenul “fara grasimi” este inselator, deoarece daca orice produs de acest gen este consumat in cantitati mari, excesul de calorii care nu este ars va fi depozitat ca grasime.

5. Administrarea de zahar inainte de antrenamente creste nivelul de energie.
Ingestia de zahar va duce la o crestere rapida a nivelului de zahar din sange. Acesta crestere rapida stimuleaza eliberarea de insulina, care indeparteaza rapid excesul de zahar din sange, fapt care cauzeaza adesea ca nivelul de zahar din sange sa scada, uneori sub nivelul de la care am inceput antrenamentul, ceea ce poate conduce la o epuizare fizica mai rapida.

6. Suplimentele nutritive luate in timpul/dupa antrenamente dauneaza in timp.
Gresit! Indiferent de tipul antrenamentului, suplimentele nutritive va ajuta sa depasiti deficentele nutritionale. Corpul are nevoie de toti nutrientii in cantitati corespunzatoare, si deoarece alimentatia de zi cu zi nu poate furniza toti acesti nutrienti, suplimentele nutritive pot completa aceste deficiente. Daca nu depasiti doza zilnica recomandata, suplimentele nutritive nu pot aduce decat beneficii organismului.

In concluzie… stabiliti-va un scop clar: doriti sa slabiti, doriti sa puneti masa musculara, doriti sa va mentineti in forma. Oricare ar fi acesta, NU neglijati suplimentele nutritive. Ele va pot aduce un plus de energie atat de necesara pe parcursul unui antrenament, pot ajuta la arderea grasimilor sau la a obtine cat mai repede o musculatura consistenta si puternica, ajuta si protejeaza incheieturile si tendoanele sau sustin efortul fizic. Oricare ar fi scopul, suplimentele nutritive va pot ajuta sa-l indepliniti!